FMA GLENN SUNDSTEDT

Vinprovning
Vill Ni ha en trevlig kväll tillsammans? Kanske på jobbet eller bland andra goda vänner? Lära Er om vin, vinprovning ja t.o.m. bli lite av vinexperter! Ta en kvällskurs om detta och Ni har nytta av det på många sätt i framtiden!

Under t.ex. en introduktionskurs lär du dig steg för steg hur du provar viner samt hur du skiljer på billigare och dyrare viner, och t.ex. franska och spanska! Du får kunskaper som Du kan använda nästa gång du äter på restaurang kanske med affärsbekanta eller i goda vänners lag!

Efter en vinkurs med praktisk vinprovning, t.ex. på 60 min, kan man med fördel fortsätta vinprovningen tillsammans med en bit mat. Diskussionen om vad man lärt sig samt hur de olika vinerna går ihop med maten brukar ske med stor inlevelse!

Andra vinteman kan t.ex. vara 4 rödvinsdruvor /vitvinsdruvor, champagneprovning, dessertviner…

Vid en vinprovning bör alla deltagare ha fyra vinglas per person samt ett vattenglas och gärna lite bröd.

Mina kunskaper om viner/vinprovningar har jag under åren fått genom studier, många vinresor och besök på vinslott & vingårdar mm. I tävlingen Viininenä 2008 i Helsingfors kom jag på andra plats och i tävlingen Torres Quiz Master 2008, delade jag andra plats med Sveriges kvinnliga sommelier 2006. Jag är även själv utbildad sommelier och har en WSET® Certified Advanced - examen.
Stacks Image 655

Stacks Image 657