FMA GLENN SUNDSTEDT

Viininmaistajaiset
Haluatko viettää iltaa yhdessä ystävien tai työkavereiden kanssa ja samalla saada lisää tietoa viineistä, osallistua viininmaistajaisiin ja jopa tulla viinintuntijaksi? Osallistu viininmaistajais-iltakurssille, niin hyödyt siitä monin tavoin tulevaisuudessa!

Johdantokurssin aikana opit askel askeleelta miten viinejä maistellaan ja miten erottaa halvan viinin kalliimmasta tai esimerkiksi ranskalaisen viinin espanjalaisesta viinistä! Opit taitoja, joita voit käyttää ensi kerralla syödessäsi ravintolassa liikekumppaniesi tai hyvien ystäviesi seurassa.

Jo tunnin pituisen käytännön viinikurssin jälkeen voi viininmaistajaisia mainiosti jatkaa yhteisellä aterialla. Keskustelut siitä, mitä kukin on oppinut ja kuinka eri viinit sopivat yhteen eri ruokalajien kanssa ovat elämyksellisiä.

Toisen viinikurssin aiheena voisi olla esimerkiksi punaviinirypäleet/valkoviini- rypäleet, samppanjamaistajaiset, jälkiruokaviinit, …

Viininmaistajaisissa jokaisella osallistujalla tulee olla mukanaan neljä viinilasia, vesilasi sekä mielellään hieman leipää.

Omat tietoni viineistä ja viininmaistajaisista olen saanut vuosien aikana opiskelemalla, viinimatkailusta ja –käynneistä viinilinnoissa sekä viinitarhoilla. Vuonna 2008 Helsingissä järjestetyssä Viininenä-kilpailussa sijoituin toiseksi. Torres Quiz Master 2008- kilpailussa jaoin toisen sijan `Ruotsin vuoden nais-sommelier 2006´ kanssa. Olen myös itse koulutettu sommelier (viinin tuntija) ja minulla on WSET® Certified Advanced – todistus.
Stacks Image 1090
Sherrytynnyreiden ääreltä Sanlúcar de Barramedasta…
Stacks Image 1091
...kaikkien viinien aateliin, Ch Haut Brioniin.